Fotografie

Bedrijfsfotografie

Allemaal hetzelfde?

Hoe moet je door deze verschillende gebieden komen? Het klinkt tenslotte allemaal zo op elkaar. Er is bedrijfsfotografie, personeelsfotografie, portretten op het werk – en bedrijfsfotografie. Is het niet allemaal hetzelfde? Helemaal niet! Hoewel elk van de genoemde categorieën een zeer specifieke oriëntatie heeft binnen fotografie, heeft bedrijfsfotografie ook individuele kenmerken die het uniek maken en zelfs in een speciale mate onderscheiden van de andere gebieden.

Waar de focus van bedrijfsfotografie vooral op het bedrijf zelf ligt, richt medewerkersfotografie zich op de medewerkers. Het portret op de werkvloer daarentegen neemt het perspectief van de werknemers of vakbondsmensen in en stelt ook kritische vragen over de arbeidsomstandigheden binnen een bedrijf. Zakelijke fotografie speelt ongetwijfeld een exclusieve rol tussen al deze gebieden en kan worden gezien als de geheime ster van alle genoemde categorieën.

Wat is bedrijfsfotografie?

Het centrale aspect van bedrijfsfotografie is natuurlijk de uitbeelding van een bedrijf. Tegelijkertijd ligt de focus op de medewerkers van het bedrijf. Ze moeten in hun werk zo authentiek mogelijk worden geportretteerd. Want bedrijfsfotografie wil beide: zowel het bedrijf zelf als de medewerkers presenteren.

“Zowel het bedrijf als de medewerkers staan ​​op de voorgrond.”

Zo kan bedrijfsfotografie worden omschreven als een bijzondere combinatie van enerzijds bedrijfsfotografie, die in de eerste plaats probeert een bedrijf als geheel in beeld te brengen. En aan de andere kant van de werknemersfotografie, die veel nadruk legt op de identificatie van de kijker met de afgebeelde personen.

Bedrijfsfotografie combineert beide gebieden door te focussen op ‘druk’ zijn in de ware zin van het woord. De hoofdrolspelers van bedrijfsfotografie zijn niet de individuele medewerkers of het hele bedrijf, maar het werk in het bedrijf zelf, wat bedrijfsfotografie tot een van de meest indrukwekkende genres binnen de fotografie maakt.

“De hoofdrolspeler in bedrijfsfotografie is het werk zelf.”