Contentmarketing

Daarom wordt contentmarketing steeds belangrijker

Relevante en interessante content wekt interesse, versterkt het merk en zorgt voor klantenbinding. Content is ook een van de belangrijkste factoren voor een goede plaatsing in de zoekmachines. Contentmarketing wordt steeds belangrijker. Maar waarom? Dit jaar hebben we bij dreifive de Best of Content Marketing Award op het gebied van social media gewonnen. Met meer dan 700 inzendingen is dit de grootste prijs van Europa. In ons dagelijkse werk als online marketingbureau merken we keer op keer dat pure datagedreven performance marketing niet op alles het antwoord is.

Contentmarketing op sociale media

Steeds meer merken ontdekken zelf de social media kanalen. Met de juiste strategie en implementatie kunnen merkboodschappen worden gecommuniceerd op een manier die met klassieke marketingkanalen niet of nauwelijks mogelijk is.

De strategie voor onze opdrachtgever Coop Hello Family leverde ons de felbegeerde award op. In de campagnes werd bijzondere aandacht besteed aan visuele storytelling, infotainment en content passend bij de doelgroep. Onderwerpen met een hoge relevantie worden herhaaldelijk ter sprake gebracht om een ​​persoonlijke dialoog met de gebruikers aan te gaan. De spannende contentmix is ​​emotioneel aansprekend en wekt interesse op. Want alleen goed gemaakte content zorgt ervoor dat klanten uit eigen beweging met bedrijven en producten omgaan.

Daar gaat het om: contentmarketing kan niet alleen leiden tot een hogere merkloyaliteit, maar in het beste geval zelfs tot merkvriendschap en meer vertrouwen. Bij correct gebruik wordt hiermee een reclame-effect bereikt zonder dat de maatregelen als reclame worden ervaren.

Er zijn talloze voorbeelden van goede contentmarketing. How-to video’s kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat een bouwmarkt zich als expert kan positioneren en het vertrouwen van de klant vergroten. De luchtvaartmaatschappij KLM werkt samen met de messenger-service van Facebook en verbetert zo haar klantenservice. Via een plug-in kunnen klanten vluchtgegevens opvragen of vragen stellen over hun boeking. Ook dat is contentmarketing. Een ander voorbeeld is een maattabel voor jeans, die niet alleen de conversies kan verhogen en klanten een goed gevoel kan geven, maar ook helpt om het rendement te verminderen.

Contentmarketing en SEO

De SEO-effecten van contentmarketing mogen niet worden onderschat. Relevante inhoud is het beste voer voor zoekmachines. Daarom mogen maatregelen op het gebied van contentmarketing niet beperkt blijven tot sociale media. Content op websites of blogs is net zo belangrijk.

Met de juiste content kunnen trefwoordenwerelden worden afgedekt die niet via je eigen website of het product zelf te benaderen zijn. In zekere zin is contentmarketing de basis van goede SEO. En niet alleen op trefwoorden maar ook op links. SEO streeft er onder andere naar om een ​​organisch backlinkprofiel te creëren. Voor links is echter goede inhoud vereist. Want alleen aansprekende content wordt keer op keer gelinkt. Zo kan contentmarketing zorgen voor organische linkgroei. SEO en contentmarketing zijn nauw met elkaar verbonden en onderling afhankelijk.