Strand Qatar

De 5 meest spectaculaire monumenten van Qatar

Qatar is een land waar oude woestijnforten contrasteren met een zeer moderne hoofdstad. Als het gaat om architectonische bezienswaardigheden, vind je hier alles – van torens gebouwd in traditionele islamitische bouwstijlen tot de indrukwekkende moderne wolkenkrabbers die de skyline van de stad domineren. Een uitgebreide mix van oud en nieuw.

De opvallende verschijningen van veel van de bezienswaardigheden op onze lijst zorgen voor geweldige fotomomenten. Maar niet alleen fotoachtergronden worden hier aangeboden. Ook vindt u hier een breed scala aan cultuur en entertainment. Onze lijst met spectaculaire bezienswaardigheden in Qatar is divers en fascinerend – van een nationale bibliotheek met tal van gratis evenementen tot een ongewone toren die speciaal voor doven is gebouwd.

Doha Tower

Een iconische toren die hoog boven de Westbaai van Doha uittorent De beroemde Doha-toren, ook bekend als Burj Doha, rijst 238 meter boven West Bay in Doha, Qatar. De fallische vorm steekt 46 verdiepingen boven de grond uit, terwijl nog drie verdiepingen ondergronds zijn. De Franse architect Jean Nouvel, die het gebouw ontwierp, beschreef de vorm als een teken van “ongebreidelde mannelijkheid”.

Hoewel dit hoogbouwkantoor hoog boven de skyline uitsteekt, is het zeker niet het hoogste in de stad. De wolkenkrabber is echter uniek in zijn soort. Het buitenste raster van kruisende diagonale kolommen doet denken aan de islamitische Mashrabiyya-architectuur en is ontworpen om het gebouw te beschermen tegen de brandende hitte en de zanderige laag stof die veel van de glazen gebouwen in de regio bedekt. Een foto van deze zeer karakteristieke wolkenkrabber is een mooi aandenken aan uw bezoek. Het zicht is bijzonder mooi wanneer het ’s nachts verlicht is.

AspireTower

Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf het hoogste gebouw van Doha De Aspire Tower, ook wel bekend als The Torch Doha, is een 300 meter hoog hotel in het Aspire Zone-complex in Doha, Qatar. Het hotel is centraal gelegen en dicht bij verschillende lokale attracties, waaronder het winkelcentrum Al Raya en het Khalifa International Stadium. Tijdens de 15e Aziatische Spelen in december 2016 werd het gebouw het middelpunt vanwege de nabijheid van het stadion. De Aspire Tower is een van de hoogste gebouwen in Qatar. Als je in de stemming bent voor een spectaculair uitzicht over de stad en lekker eten, ga dan naar het Panorama Restaurant op de top van de toren.

Tornado Tower

Maak een foto van dit opvallende zandlopervormige gebouw De opvallende zandlopervorm van de Tornado Tower is direct herkenbaar. Het 52 verdiepingen tellende gebouw, ook wel bekend als de QIPCO Tower, steekt bijna 200 meter boven de skyline uit. Hoewel de toren voornamelijk uit gehuurde kantoorruimte bestaat, zijn er een aantal restaurants open voor het publiek, waaronder een sushirestaurant en een steakhouse. Op de 27e verdieping vind je een fitnessruimte, terwijl je op de 28e verdieping heerlijk kunt dineren met een geweldig uitzicht. De toren bevindt zich in de wijk West Bay in Doha. Komt u met de auto, dan zijn er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar in de ondergrondse parkeergarage. ’s Avonds kunt u de spectaculaire buitenverlichting van het gebouw zien, waardoor het een hoogtepunt wordt in de skyline van de hoofdstad.

Openbare kunst in het Sidra Medial and Research Center

Ervaar een van de belangrijkste openbare kunstinstallaties van Qatar Net buiten het Sidra Medical and Research Centre staat een beroemde kunstinstallatie van de controversiële Britse kunstenaar Damien Hirst. Deze installatie, ook bekend als The Miraculous Journey, bestaat uit 14 grote bronzen sculpturen die de menselijke ontwikkeling van conceptie tot geboorte uitbeelden. Met sculpturen die tussen de 5 en 11 meter hoog zijn, heeft Hirst het wonder van de bevalling tot in detail vastgelegd. De realiteit kan voor sommigen als een schok komen, want onder de afgebeelde scènes is een stuitbevalling. Aanvankelijk was er enige onenigheid over de onthulling van de sculpturen. Tegenwoordig wordt dit verdeeldheid zaaiende kunstwerk alom geprezen. Hoewel sommigen boos waren over de grimmige realiteit van de scènes, is deze fascinerende openbare kunstinstallatie zeker een bezoek waard.

Nationaal congrescentrum van Qatar

Woon een show bij in dit op Sidar Tree geïnspireerde gebouw Het Qatar National Convention Centre, een van de belangrijkste evenementenlocaties in de regio, biedt verschillende ultramoderne theaterzalen, conferentie- en vergaderruimten in het karakteristieke gebouw. De gevel van het gebouw doet denken aan een woestijnboom, de Sidarboom. Voorin de foyer staat het wereldberoemde spinnenbeeld Maman. Andere versies van dit beeldhouwwerk van de Franse kunstenaar Louise Bourgeois zijn te vinden in musea over de hele wereld, waaronder het Tate Modern in Londen. Het congrescentrum organiseert succesvolle regionale en internationale shows en is een uitstekende plek om een ​​show in de stad te zien. Je vindt er alles, van stand-upcomedy en openbare debatten tot de Hello Kitty Live-show en klassieke muziek. Zorg er dus voor dat je op voorhand iets kiest dat bij jouw smaak past.