Kust Corsica

Vakantie op Corsica in de zomer

Zoals elk seizoen heeft de zomer op Corsica zijn eigen speciale charme. Zomer, zon, zonneschijn en samen genieten, dat kan op Corsica, hier tussen de bergen en de zee beleef je de mooiste tijd van het jaar. De temperaturen liggen boven de 30°C, de zee is aangenaam warm en het eiland laat zich van zijn stralende kant zien. Dankzij de vele uren zonneschijn is de zomer precies goed voor zonaanbidders. Bij het zien van de dromerige stranden en verborgen baaien die het mediterrane eiland te bieden heeft, gaat het hart van menig vakantieganger sneller kloppen. Vooral waterratten komen in de zomer op Corsica aan hun trekken. Of het nu gaat om zwemmen, snorkelen, surfen, kajakken, zeilen, waterskiën of duiken – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Evenementen in Corsica in de zomer

Naast de fantastische stranden, het mooie weer en de uitnodigende bergen om te wandelen op Corsica, is er ook een uitgebreid cultureel programma met festivals, evenementen, concerten en vele andere evenementen die de zomervakantie op Corsica nog meer bewogen maken.

Als u in de zomermaanden naar Corsica wilt, moet u uw hotel of vakantieverblijf vroeg reserveren, want er is veel vraag naar het prachtige mediterrane eiland. Ondanks de vele toeristen is Corsica tot op de dag van vandaag onaangetast door het massatoerisme. Talloze gasten waarderen juist deze originaliteit en komen elk jaar terug. Voor vakantiegangers die privacy en saamhorigheid waarderen, biedt het eiland van schoonheid unieke vakantiehuizen. De vakantie kan naar wens worden ingericht en het eiland kan op eigen gelegenheid met een huurauto worden verkend. Individualiteit is erg belangrijk in de vakantieappartementen op Corsica. Degenen die graag flexibel zijn en niet gebonden willen zijn aan maaltijden, kunnen kiezen tussen typisch Corsicaanse restaurants en self-catering in een vakantieappartement.

Als u tijdens de vakantie Corsica liever geen houten lepel gebruikt, dan kunt u op Corsica ook genieten van de voordelen van halfpension. Ontbijtbuffet, avondbuffet en zelfs een kleine lunchaanbieding vindt u bijvoorbeeld in het vakantiedorp Zum Stubborn Donkey in Calvi. Geen culinaire wens blijft hier onvervuld. Elke strandvakantieganger is in goede handen en wie Corsica actief wil beleven, komt ook aan zijn trekken met het sport- en vrijetijdsprogramma.