Zeilboot

Waarom u uw volgende boot zou moeten huren, niet kopen?

De lente komt eraan en dat betekent maar één ding: het vaarseizoen is officieel weer begonnen. Als jij ook reislust hebt en je volgende zeilvakantie plant, vraag je je misschien af ​​of het de moeite waard is om je eigen boot te kopen. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom u uw volgende boot zou moeten huren, niet kopen – om van uw zomer op het water de beste zomer ooit te maken.

Geen investering

Een boot kopen is een enorme investering. In tegenstelling tot onroerend goed, fluctueert de waarde van een boot niet alleen, hij daalt ook constant door de jaren heen. Alleen al in het eerste jaar daalt de waarde van een boot met 20% en in de jaren daarna gestaag met 5-10%.

Geschikte huurboten

Wanneer u een boot huurt, zijn er geen hoge investeringskosten – alleen de huurprijs en een borgsom zijn vereist. Als u met meerdere personen vaart, kunt u deze kosten zelfs splitsen en mag de zeilvakantie niet duurder zijn dan een reis naar het buitenland. Een boot huren betekent dat u niet financieel gebonden hoeft te zijn aan slechts één boot. Als je een nieuwe zeiler bent, wil je misschien verschillende boottypes, merken en maten proberen – je kunt dat niet doen als je er eenmaal een hebt gekozen. Als ervaren zeiler weet je al hoeveel geweldige, verschillende boten er zijn om te zeilen en dat je er nooit één kunt kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens bij brug-jachtverhuur.nl. Er zijn tal van mogelijkheden.

Kosten minder

Niet alleen de aanschaf, maar ook de lopende kosten en het onderhoud van de boot kosten veel geld. Aanleggen, verzekering en brandstof, evenals constant onderhoud, reparaties en het winterklaar maken van de boot zijn slechts enkele van de kosten. Zeker bij oudere of gebruikte boten moet je er rekening mee houden dat de kosten voor onderhoud en reparatie flink oplopen. Bovendien zijn veel reparaties zeer technisch en moeten ze door experts worden uitgevoerd, wat weer kostbaar is.

Bij een vakantie in het buitenland zijn er kosten voor het vliegtuig en de accommodatie – op een jacht reis je in je eigen hotelkamer. Wanneer u een volledig verzorgde jachtvakantie boekt, worden maaltijden, verzekeringen en alle andere kosten betaald door de booteigenaar. Het enige waar u zich zorgen over hoeft te maken, is ontspannen.

Meer flexibiliteit

Als uw boot niet kan worden getrailerd, bent u altijd gebonden aan het directe vaargebied op uw ligplaats. Als u uw boot kunt vervoeren, kan het zijn dat de routes naar het volgende vaargebied lang en duur zijn. Veel vrije tijd of vakantie is dus nodig om regelmatig en uitgebreid met uw eigen boot te reizen.

Jachten daarentegen kunnen over de hele wereld worden gehuurd – niet alleen bij u thuis. Wilt u zeilen in Kroatië, Griekenland of Turkije? Geen probleem, bij Zizoo vind je ruim 21.000 boten op 300 locaties in meer dan 30 landen. Elke keer dat u een boot huurt, heeft u een vrije keuze: probeer nieuwe soorten boten en kies het exacte aantal ligplaatsen dat past bij uw reisgezelschap. Misschien wilt u in het voorjaar een romantisch weekend op een luxe jacht doorbrengen, in de zomer met uw gezin op een zeilboot vakantie of in de herfst met uw vrienden op een catamaran feest vieren. Als u een boot chartert, kunt u dat allemaal in hetzelfde jaar doen – en nog veel meer.